Köprü diş nedir? Diş köprüsü nasıl yapılır? Köprü diş tedavisi kimlere uygulanır? Köprü diş faydaları nelerdir? Köprü dişin ömrü ne kadardır? Köprü diş tedavisinden sonra yapılması gerekenler nelerdir? Köprü dişin bakımı nasıl olmalıdır? Köprü diş çeşitleri nelerdir? Köprü diş hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.
Köprü Diş Nedir?
Köprü diş, diş çekimi sonrası veya diş kayıpları sonrasında oluşan diş boşluğunu kapatmak için uygulanan bir tedavi yöntemidir. Diş boşluğunu kapatabilmek için boşluğun sağında ve solunda yer alan iki diş küçültülür ve köprü diş ile oluşan boşluk kapatılır.
Diş kayıplarına genellikle diş eti hastalıkları, diş eti çekilmesi ve tedavi edilemeyen diş çürükleri neden olmaktadır.
Köprü diş tedavisi, diş kayıplarında oluşan boşluklara uzun süredir uygulanan bir tedavi yöntemidir. Diş kayıpları sonrası tedaviye geç kalındığı durumlarda çene ve yüz anatomisi bozulur ve ilerleyen durumlarda konuşma bozukluğuna neden olabilir. Bu nedenle diş kayıpları sonrasında meydana gelen boşluğun doldurulması kesinlikle önemlidir. Ağız içerisinde dişlerden herhangi biri eksikse eğer zamanla diğer dişlerde sağa veya sola doğru ilerleyebilir ve ağız içerisinde diş bozulmalarına neden olabilir.
Köprü Diş Ömrü Ne Kadardır?
Yaşamış olduğunuz herhangi bir nedenden dolayı kaybettiğiniz dişlerinizin yerini doldurmak için genellikle köprü diş tedavisine başvurulur.
Hastalara uygulanan köprü diş tedavisinde diş köprülerinin ömrü tamamen hastaya bağlıdır. Diş köprülerinizi gerektiği gibi korursanız ve bakımı her daim yerine getirirseniz uzun bir süre kullanmaya devam edebilirsiniz. Bunun yanı sıra köprü diş tedavisinde kullanılan malzemelerin kaliteleri de bu durumu etkileyebilir. Ortalama olarak ise bir diş köprüsünün ömrü 5 ile 15 yıl arasında değişmektedir.