Diş Tedavisi

Kökü Apseli Diş Çekilir Mi?

Kökü Apseli Diş Çekilir Mi

Kökü apseli diş çekilir mi veya kökü iltihaplı diş çekilir mi soruları son dönemlerde sıklıkla sorulan sorular arasındadır. Bu yazımızda bu soruları sizler için ayrıntılı şekilde cevaplandırıyoruz.

Apseli dişi bulunan bireyler, apseye bağlı olarak başlayan sancı karşısında dayanmakta zorluk çekebilirler. Fakat kökü apseli olan dişlerin çekilmesi söz konusu değildir. İltihaplı olan dişin çekilmesini isteyen hastaların, ilk önce antibiyotik kullanması gerekmektedir.

Apseli dişi bulunan bireyler, Sayın Ortodonti Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimize gelerek uzman bir diş hekimimize muayene olabilir. Diş hekimimiz muayene sonrası iltihaplı olan dişiniz için uygun bir antibiyotik kullanmanızı isteyecektir. Böylece dişinizde mevcut olan iltihap tedavi edilebilir.

Apseli dişlerden kaynaklı zonklayan diş ağrıları ile karşı karşıya kalan bireyler, yaşadığı ağrı karşısında dayanmakta güçlük çekebilir. Apseli veya iltihaplı bir diş mevcutsa ağrı kaçınılmaz bir durumdur. Bu gibi dişler bireyler de şişliklerin oluşmasına da yol açmaktadır. Bu gibi durumlar karşısında diş hassasiyeti çok artmaktadır. Yaşanan ağrı ve şişkinlikler çok az da olsa dişlerde kırılmalara neden olur. Belirtilen durumlarla karşılaştığınız takdirde kesinlikle diş hekimine muayene olmanız gerekir.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz gibi dişlerdeki çürükle beraber iltihap da meydana gelir. Apse ve iltihap bulunan dişler çekilemez. Çünkü iltihaplı diş çekilir ise enfeksiyon kana karışabilir. Fakat dişte bulunan iltihabın kana karışması kesin bir durum olmamakla birlikte, karışma ihtimalinin yüksek olduğu göz önünde bulundurulmalıdır. Neden derseniz iltihabın kana karıştığı durumlarda hasta vücudunda birtakım semptomlar meydana gelir.

Kökü İltihaplı Diş Çekilir Mi?

İltihap mevcut olan diş kronik durumda ise dişin çekimi yapılamaz. Fakat giderek artış gösteren enfeksiyon durumları karşısında, diş çekimi öncesi antibiyotik kullanımı başlamalıdır. Antibiyotik tedavisi sonrasında iltihaplı diş çekimi yapılabilir. Bununla beraber iltihaplı dişte ileri seviyede çürük mevcut ise diş çekimi yapılabilir. Ayrıca sürekli olarak şişip inen bir enfeksiyon durumu bulunuyorsa antibiyotik tedavisi uygulanmadan diş çekimi yapılmaktadır.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir