Kemik arttırma cerrahisi ne demektir? Kemik arttırma tedavisi nasıl yapılır? Kemik arttırma tedavisi kimlere yapılır? Kemik arttırma tedavisi sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Kemik arttırma tedavisi öncesi yapılması gerekenler nelerdir? Kemik arttırma tedavisini kimler yapar? Kemik arttırma cerrahisi hakkında merak ettiğiniz ve öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.
Kemik Arttırma Cerrahisi Nedir?
Kemik arttırma cerrahisi, kemik hacminin yetersiz olduğu durumlarda hastalara uygulanan bir uygulamadır. Bu tedavinin asıl amacı hastadaki kemik yüksekliğini ve kalınlığını arttırarak hastaya implant yerleştirebilmektir.
Kemik arttırma operasyonu genellikle implant tedavisi sırasında sıkça başvurulan bir tedavidir.
Ağız içerisine implantın yerleştirilebilmesi için hastanın yeterli kemik hacmine sahip olması gerekmektedir. Hastanın yeterli kemik hacmine sahip olmaması gibi bir durumda hastaya kemik arttırması cerrahisi uygulanmaktadır.
Kemik Arttırma Cerrahisi Kimlere Uygulanır?
Kemik arttırma cerrahisi implant tedavilerinde sıkça tercih edilmektedir. Bunun nedeni hastanın yeterli kemik hacmine sahip olmadığı durumlarda kemik arttırması cerrahisi yapılır.
Ayrıca kemik arttırması uzun süre dişsiz kalan veya uzun süre kemik eksikliğine maruz kalan kişilere de uygulanmaktadır.
Kemik arttırması tedavisinde eğer kemik nakledilmesi mümkün değilse bu kemik at, sığır veya kadavra bağışçılarından elde edilen biyomedikal kemik greftleri ile kemik artırımı sağlanır.
Kemik Arttırımı Cerrahisinde Kemikler Nereden Alınır?
Kemik arttırımı sırasında ağız içerisinde yer alan ramus, simfisiz, palatal ve tüber’den kemik alınmaktadır.
Ramus, alt çenede yer alan azılar ve azıların arka bölgesine verilen isimdir. Simfisiz, alt çene ve ön bölgesine verilen isimdir. Palatal, üst çenede yer alan dişlerin arkasında bulunan kısma denmektedir. Tüber ise üst çenede yer alan 20 yaş diş kısmına verilen isimdir.
Kemik arttırımı sırasında ağız dışında yer alan bacak kemiği, kalça kemiği ve kafatası kemiğinden kemik alınarak tedaviye devam edilir.