Diş Tedavisi

Dental İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

Dental İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır

Hasta bilgilendirildikten ve hafif bir sedasyondan verildikten sonra implant işlemine geçilir. Bu işlemi yapmadan önce hastanın diş hekimimizin detaylı bir muayeneden geçmesi gerekir. Çene kemiğinin uzunluğu ve kalan dişler ölçülür.

Dental implant yerleştirme söz konusu olduğunda iki seçenek mevcuttur. Tek aşamalı bir prosedürde, implantın ardından geçici başlık yerleştirilir. İki aşamalı prosedür ise, diş implantının yerleştirilmesini ve ardından diş eti dokusunun kaplanmasını ve iyileşmenin gerçekleşmesini içerir.

Protez başlıklar daha sonra dişlere takılır. Her iki durumda da her iki tarafın iyileşmesi için köprüler yerleştirilir. Böylece Alt çene için ortalama 3 ay, üst çene için ortalama 6 ay iyileşme süreci başlar. Bazı durumlarda Hastalar Dental implantlar yerleştirildikten hemen sonra yeni protezleri kullanabilir. Hasta, dental implant dişler ile güvenle gülümseyebilir ve normal yemek yiyebilir.

Zirkonyum implant uygulaması, titanyumdan yapılmış implantların direncini maksimum seviyeye taşıyabilmek için üretilmiş yeni nesil implant çeşididir. Bu uygulama genel olarak dar çene kemiğinde dayanıklılığı yükseltmek için tercih edilir. Titanyumdan yapılmış implantlara kıyasla dayanıklılık haricinde farkı bulunmamaktadır.

Zirkonyum diş kronları diş kaplamasında da sıkça kullanılır. Zirkonyum doğal beyaz renktedir ve ışığı yansıtır. Bundan dolayı hem dayanıklı hem de estetiktir. Ağızda metal tadı bırakmadığı gibi kolay deforme olmaz. Zaman içerisinde renk değişikliği olmaz. Vücuda zararlı bir etkisi bulunmamaktadır

İmplant Tedavisi Nasıl Uygulanır?

İmplant uygulaması cerrahi bir işlem olarak kabul edilir ancak günümüz teknolojisi ile bu kadar zor değildir. Tedavi sürecinde hastaların herhangi bir ağrı hissetmemesi için anestezi kullanılmaktadır. Ameliyat sonrası olabilecek hafif ağrılar diş hekimimiz kontrolünde verilen ağrı kesici ilaçlarla kontrol altına alınacaktır.

Deneyimli doktorlar ve steril koşullar sayesinde ameliyatlar Sayın Ortodonti Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimizde güvenli bir şekilde yapılmaktadır.

İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

İmplant ameliyatı, çene ve yüz gelişimi tamamlandıktan sonra 18 yaşından büyük kişilerde yapılır. Ameliyat öncesi hastanın çene kemiğinin implanta uygun olup olmadığı röntgen ile belirlenir. Şeker hastaları bu işlemden önce hastalıklarını kontrol altına almalıdır. İmplant tedavisi uygulanacak hasta kan sulandırıcı ilaç kullanıyor ise, tedaviye başlamadan önce ilacı bırakmalıdır.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir