İmplant uygulaması her yaştan hastaya uygulanan bir uygulamadır. Genel sağlık durumu ile ağız ve diş sağlık durumuna bakıldıktan sonra üç ile dört ay arasında implant uygulaması tamamlanmaktadır. İmplant uygulaması sayesinde hastalar istedikleri gülüşlere kolaylıkla sahip olabilmektedir.
İmplant tedavisinde hastaların en çok merak ettiği soru ağrı olup olmadığıdır. Bir hastanın implant tedavisini yaptırıp yaptırmayacağına diş hekimleri karar vermektedir. İmplant tedavisi için ağız ve çene yapısının uygun olması gerekmektedir. İmplant tedavisi sırasında çene kemiğine yapıştırılan yapay diş kökleri ile hasta istediği bir diş yapısına sahip olabilmektedir.
Bu işlem sırasında hastaya lokal veya genel anestezi uygulanmaktadır. Bu durum hastanın istediğine bağlı olarak değişmektedir. Uyuşturma işlemi sonrasında diş köklerine yapay diş kökleri yerleştirilmektedir. Bu işlem tamamen cerrahi bir işlemdir. Bu aşama bittikten sonra çeneye yerleştirilen diş köklerinin ve dikişlerin iyileşmesi beklenmektedir. Bu süre hastanın yapmış olduğu bakıma göre 6 hafta ile 6 ay arasında değişiklik göstermektedir.
İmplant tedavisinde hasta ağız bakımına oldukça özen göstermelidir. Ayrıca implant tedavisinden sonra hastalar 6 ay kadar bir süre yeme ve içme gibi durumlarda bir takım sorunlar yaşayabilir. Bu süreç içerisinde hastalar ağız ve çene kısımlarına darbe almamaya özen göstermesi gerekmektedir. Gelişen teknoloji sayesinde implant uygulaması 3 günde yapılmaktadır. Bu sayede hastalar istedikleri gülüşlere 3 günde kavuşmaktadır.