Diş Tedavisi

Alt Çeneye Kaç Adet İmplant Yapılır?

Alt Çeneye Kaç Adet İmplant Yapılır

Alt çeneye kaç implant yapılacağı kişiye ve uygulanacak olan tedaviye göre farklılaşmaktadır. Çenede hiç diş olmayan bir ağız için alt çeneye dört ile sekiz implant tercih edilerek sabit bir protez uygulanabilmektedir. Bu implantların üstüne sabit bir protez ya da implant destekli bir protez konumlandırılmaktadır. “All- on- 4″ ve “All- on- 6″ gibi özel implant yöntemleri alt çene için uygulanabilmektedir.  4 adet implantın uygulaması için All- on- 4 yöntemi uygulanmaktadır. Ayrıca “All- on- 6″ ise altı implant için tercih edilmektedir. Bu yöntemler alt çenedeki dişsizlik sorununu tedavi etmek için daha az implant kullanımıyla çabuk ve tesirli neticeler temin etmektedir.

Alt çene implant sayıları da üst çene implant sayıları gibi kişinin bireysel haline ve tedavi planı ile ilişkili olarak farklılık gösterebilmektedir. İmplant tedavi tekniği için bir diş doktoruyla görüşmek en güzel neticeler almanız için oldukça mühimdir.

İmplant Nedir?

İmplant tedavi tekniği, kelime anlamı olarak, vücudun tanımadığı zararlı olmayan ürünlerin monte edilmesi manasına gelmektedir. Diş kökünün alınması halinde, hastanın çiğneme ve dişe gereksinim duyulan yerlerde güçlük yaşamamasını temin etmek için uygulanan bir tedavi tekniğidir.

İmplant Nasıl Uygulanır?

İmplant tedavi tekniğini uygulamak için türlü aşamaların gerçekleştirilmesi gerekli olmaktadır ve her aşama esnasının doğru olarak yapılması gerekmektedir. İmplant uygulama aşamaları aşağıdaki gibi olmaktadır:

  1. Çene üzerindeki mevcut olan diş kökü tamamen temizlenerek arındırılmalıdır.
  2. Diş kökü için konumlandırılacak en doğru vidanın tercihi yapılması gerekir. Bu tercih, diş doktoru tarafından ve hastanın türlü halleri ile ilişkili olarak belirlenmesi gerekmektedir.
  3. Vidanın çene üstünde en doğru biçimde konumlandırılması temin edilir. Ardından vidanın üstüne gelecek olan en doğru diş tercih edilmektedir.
  4. Tercih edilen dişler de yapay diş olmak ile beraber, implant işlemi gören hastanın öteki dişlerinin renk tonuna göre ayarlanabilmektedir. Ardından monte edilmesi uygulaması yapılmaktadır.
  5. Diş doktoru tarafından kontrollerin temin edilmesinin ardından implant uygulaması tamamlanmış olmaktadır.

Bu aşamaların izlenmesinin neticesinde, başarılı bir implant tedavi tekniği alınmaktadır. İmplant uygulama aşamalarının öğrenilmesi, hastanın geçirebileceği güçlükler, bunun yanında kaç tedavinin yapılabileceği hususunda fikir verecektir.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir