Diş Tedavisi

İmplant Diş Yapımı Ne Kadar Sürmektedir?

implant diş yapımı

Son dönemlerde gelişen tıp uygulamaları sayesinde birçok hastalığa çözüm bulunduğu gibi dişlerin kısmen ya da tamamen yitirildiği durumlarda da gerçeğe yakın kalıcı tedaviler hastalara sunulmaktadır. Sadece diş kaybında değil, diş etlerinin dibinde bulunan kemikte herhangi bir olay sonrasında oluşabilen hasarın arkasından da implant tedavisi uygulanmaktadır. Bunların yanı sıra yaşlılığa bağlı çene kemiği yapısının değişmesi de bazı sorunlara neden olmaktadır. Bu gibi nedenlerden dolayı diş kaybı yaşandığında, uygulanabilecek en ideal tedavi, implant diş tedavisidir.

İmplant diş uygulamasına çene kemiğine yapay bir protez konularak başlanmaktadır. Arkasından, çene kemiğine kaynayan kemikleşen Kısıma yapay, ancak gerçeğine çok yakın diş uygulaması yapılır. Yapılan uygulama, yapay kemiğin yerleştirilmesi ile başlamaktadır. Yerleştirmenin süresi, bireyin ağız içi genişliği, ağız içerisindeki yerleştirile bilirlik durumu gibi değişen durumlar tespit edildikten sonra yerleştirme aşamasına başlanır. Ancak, dar çene yapısı olan hastalarda uygulamanın başlama süresi birkaç saat değişim göstermektedir. İmplant diş yapımı ne kadar sürer? Gibi kafanıza takılan sorulardan ziyade, implant yapılmış alanı kullanmanızın ne kadar süreceğini bilmek yaşantınızı kolay hale dönüştürmesi bakımından daha önemlidir. Uygulanan tedavi tamamlandıktan sonra dişlerinizi problemsiz bir şekilde kullanabilmek için 3 ya da 8 aylık bir zaman dilimine gerek vardır.

İmplant Tedavi Sürecinde Hangi Aşamalar Uygulanmaktadır?

Farklı durumlara sahip olmayan bütün bireylerde implant tedavi süreci aşamaları aynı biçimde işlemektedir. İmplant tedavisi ilk aşamasında diş hekiminizin doğru tespitleri yapabilmesi bakımından diş röntgeni çekilmektedir. Röntgen çekimi sonrası hekimimiz, diş uzunluğuna, çene kemiği biçimine, dişin yerleştirileceği alanın inceliğine ve uygunluğuna bakarak implant diş tedavi hazırlıklarına başlanır. Bazı durumlarda çene kemiği, implant tedavisi için uygun olmayabilir. Bu gibi durumlarda kemiğin tedaviye uyumlu biçime getirilebilmesi için uzun bir süre beklenmesi gerekmektedir. Beklenen süre farklılık gösterdiği için implant diş yapımının ne kadar süreceği hakkında net bir süre verilmemektedir.

Diğer bir aşamaya geçildiğinde bireyin ağız, diş ve çene yapısına uyumlu olarak hazır edilen diş ve protezler, cerrahi operasyonlarla yerleştirilir. Cerrahi operasyon uygulamalarında genel olarak lokal anestezi uygulansa da bireyin durumuna göre genel anestezi de uygulanabilmektedir. Anestezi ile hasta uyuşturulduktan sonra dişler yerleştirilmeye başlanır. İmplant tedavisi tamamlandıktan sonra iyileşme süreci başlamaktadır. Bu süreç hastanın durumu da dahil olmak üzere pek çok etkene bağlı olarak farklılık göstermektedir. Bu aşamada çene kemiğine yerleşim yapılan yapay dişin kök oluşturarak kemik ile kaynaşması ve gerçek bir diş görevini yapması beklenir. Fazlası ile uzun olan ve sabır gerektiren bu süreç de rutin doktor kontrollerine gidebilirsiniz. Diş hekiminizin talepleri doğrultusunda diş röntgeni çektirebilir, dişlerinizin iyileşme sürecini yakından takip edebilirsiniz. Antalya implant diş tedavisi için bizlerle iletişime geçerek randevu alabilirsiniz. İmplant diş alanında sizlere en iyi hizmeti sunmaya devam ediyoruz.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir