Diş Tedavisi

Gömülü Diş Çekilmezse Ne Olur?

Gömülü Diş Çekilmezse Ne Olur

Bütün dişler çıktığı zaman ve büyüme sürecini tamamladığı zaman ağzınızda oturmaya başlayacaktır. Yirmili yaşlarınıza geldiğiniz zaman yirmi yaş dişiniz çıkmayabilir. Bunu yanı sıra diğer dişlerinizden dolayı yirmi yaş dişinize yer kalmayabilir. Üzeri diş eti ile çevrili olan dişler büyüse bile çıkmayabilir.

Yirmi yaş dişler diğer dişlerinizi de zorlayabilir. Bu durumda ise gömülü olarak kalır. Gömülü diş çekilmediği zaman ise sıkça apse yapmaya başlayacaktır. Diş etlerinde zamanla şişme meydana gelir ve diğer dişlere baskı yaparak şekil bozukluklarına neden olur. Gömülü kalan diş aynı zamanda besin birikmesine neden olur ve dişlerde çürümeye yol açar.

Gömülü diş çekilmediği zaman;

  • Diş etlerinde şişkinlik,
  • Apse sorunu,
  • Enfeksiyon sorunu,
  • Şiddetli ağrılar,
  • Diş etlerinde meydana gelen kızarıklık gibi durumlar,
  • Diş etinde meydana gelen yaralar.

Gömülü diş çekilmediği zaman yaşayacağınız problemleri sizler için yukarıda sıraladık.

Gömülü Diş Nasıl Çekilir?

Gömülü diş çekilebilmesi için hastaya lokal anestezi uygulanmaktadır. Dişin bulunduğu bölge uyuşturularak gömülü diş yerinden çekilir. Dişin etrafında bulunan kemikler çıkarılır ve gömülü diş ameliyat ile çıkarılır. Diş çekimi olduktan sonra yaranın iyileşme süreci başlar. Bu süreç içerisinde kesinlikle aşırı sıcak veya soğuk içecekler tüketmeyiniz.

Gömülü diş çekildikten sonra iyileşme süreci yaklaşık 1 hafta ile 10 gün kadar sürmektedir. İyileşme süreci sonrasında normal hayatınıza devam edebilirsiniz.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir