Diş Tedavisi

Diş Eti Sağlığı ve Önemi: Diş Eti Hastalıklarını Önlemek İçin Neler Yapabilirsiniz?

Diş Eti Sağlığı ve Önemi

Dişlerimizin sağlığına verdiğimiz önem kadar diş eti sağlığımıza da özen göstermeliyiz. Aslında bakılırsa diş eti sağlığı diş sağlığını meydana getiren ana faktördür. Dişlerin sağlıklı bir biçimde ağızda tutunabilmesi için büyük oranda diş etlerinin sağlıklı olması gerekmektedir. Bu sebepten dolayı diş ve ağız bakımını yerine getirirken diş etlerinin bakımına da özen gösterilmesi gerekmektedir. Yumuşak bir dokuya sahip olan diş etleri, dişlerin etrafını sarar ve dikkatli olunmadığı taktirde iltihaplanma gibi diş kaybı yaşanmasına sebep olabilecek problemlere davetiye çıkarır. Doğru diş ve ağız bakımı yerine getirilirken diş eti ile ilgili dikkat edilmesi gerekli olan unsurlar mevcuttur. Bu durumlar yerine getirildiği taktirde sağlıklı diş etlerine sahip olabilirsiniz.

Düzenli Ağız İçi Bakımı

Dişleri düzenli bir şekilde fırçalamak, ağız bakım suları kullanmak, diş aralarını düzenli bir şekilde diş ipi ile temizlemek, yalnızca dişlere yapılan temizlik olarak düşünülse de aslında ağız sağlığını genel olarak doğrudan etkilemektedir. Düzenli bir şekilde fırçalanan diş ve diş kökleri ile birlikte sağlıklı diş etleri de elde edilmiş olur. Bu sebepten dolayı gün içerisinde en az 2 defa diş fırçalamak gerekmektedir. Bir hafta içerisinde en az 1 kez detaylı ağız bakımı yerine getirilmelidir. Aksi halde ağız içerisine, diş etlerine ve diş köklerine yerleşmiş olan bakteriler zaman içerisinde geri dönüşü mümkün olmayan sorunlara yol açabilir.

Doğru Ürün Tercihi

Ağız ve diş eti bakımı yerine getirilirken ne kadar süre ve sıklıkta gerçekleştirildiği son derece mühim olmakla beraber bakım yapılan ürünlerin kalitesi de önemlidir. Örnek verebilecek olursak sert uçlu bir diş fırçası diş etlerinin kanamasına yol açar ve bu durumla bağlantılı olarak bakteri oluşumuna açık hale getirir. Diş fırçasının yumuşak uçlu olması, 3 ayda bir değiştirilmesi, zaman içerisinde fırça üzerine yerleşmesi mümkün olan bakterilere karşı tedbir alınmış olunur. Tercih ettiğiniz ağız bakım ürünlerinin içeriğine dikkat ederek dişlerinize ve diş etlerinize gelecek olan zararın önüne geçmiş olursunuz.

Düzenli Kontrol

Diş eti sağlığı hakkında bilgi sahibi olabilmek için ve herhangi bir problem olup olmadığından haberdar olabilmek için düzenli olarak diş hekimlerine kontrole gitmek gerekmektedir. Diş hekimlerine düzenli yaptırılan kontroller sayesinde ağız içerisinde oluşan sorunların erken tedavisi yapılabilir ve oluşabilecek sorunlara karşı önlem alınabilir.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir