Diş eti kesimi nedir? Diş eti kesimi neden yapılır? Kimler diş eti kesimi yaptırabilir? Diş eti estetiği nedir? Lazerle diş eti nasıl şekillendirilir? Diş eti kesimi hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.
Diş Eti Kesimi Nedir?
Diş eti kesimi bir diğer adıyla diş eti estetiği diş etlerindeki çizgileri ve diş etlerine şekillendirmek amacı ile yapılmaktadır.
Diş eti kesiminin tıp dilindeki adı ise Gingivoplastidir.
Diş eti kesimi sayesinde diş etleri daha düzenli ve daha estetik bir görünüm kazanmaktadır.
Diş Eti Kesimi Nasıl Yapılır?
Diş eti kesimine başlanmadan önce diş etinde varsa diş eti taşları temizlenmektedir. Bu işlem tamamen bittikten sonra hasta uyanık kalacak şekilde bölgesel anestezi uygulanmaktadır.
İşlem tamamlandıktan sonra diş hekimi tarafından kontroller yapılır. Bu işlem süresi genellikle 1 veya 2 saat kadar sürer. Diş eti kesimi sırasında diş etlerinin daha estetik ve daha düzenli görünmeleri için lazer, neşter ve koter kullanılmaktadır.
Günümüzde yapılan diş eti kesimi işlemlerinde daha çok lazer kesim kullanılmaktadır. Gereken diğer durumlarda diş eti kesimi sonrasında diş eti dokusuna dikiş atılabilir.
Diş Eti Kesimi Neden Yapılmaktadır?
Diş eti kesimi birbirinden farklı nedenlerden dolayı yapılmaktadır. Diş eti kesimi, isminden dolayı pek çok bireyin ürkmesine neden olmaktadır. Sayın Ortodonti Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimizde bütün işlemler lazer ve benzeri cihazlar ile gerçekleştirilmektedir. İşlem esnasında lokal anestezi kullanılmaktadır. Uygulanan iki faktör işlemin hızla tamamlanmasına ve de herhangi bir ağrı ya da sızı hissedilmemesini sağlamaktadır. Ayrıca tedavi sonrasında iyileşme sürecide hızlanmaktadır.
- Diş eti kesimi, diş etinin boyutlarının eşit olmaması gibi durumlarda tercih edilmektedir.
- Bunun yanı sıra dişlerin diş etleri içerisinde bulunması gibi durumlarda da tercih edilebilir.
- Diş etlerinde meydana gelen renk değişimlerinde bu tedaviye ihtiyaç duyabilirsiniz.
- Diş etlerinde meydana gelen şişliklerde diş hekimleri diş eti kesimi işlemine başvurabilir.