Diş Tedavisi

Diş Eti Çekilmesi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş Eti Çekilmesi Tedavisi Nasıl Yapılır

Diş eti nedir? Diş eti çekilmesi nedir? Diş eti çekilmesi neden olur? Diş eti çekilmesi nasıl tedavi edilir? Diş eti çekilmesi tedavi edilmezse ne olur? Diş eti çekilmesi kimlerde görülür? Diş eti çekilmesinin belirtiler nelerdir? Diş eti çekilmesi tedavisi ile alakalı merak ettiğiniz ya da öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için yanıtlıyoruz.

Diş Eti Çekilmesi Nasıl Tedavi Edilir?

Diş eti çekilmesi, diş hekimliğinde Periodontitis olarak adlandırılmaktadır. Diş eti çekilmesi tedavisi diş sağlığı uzmanı veya diş hekimi tarafından yapılmaktadır.

Bu tedavinin asıl amacı dişlerin cephesini temizlemek ve çevrede yer alan kemiğe zarar gelmesini önlemektir. Yapılan başarılı tedavinin ardından iyi bir ağız bakım rutini sayesinde dişler eski sağlığına tekrar kavuşacaktır. Tedavi sonrasında kesinlikle tütün ve diğer diş sağılığına etki edecek kötü alışkanlıklardan uzak durulması gerekmektedir.

Diş eti çekilmesi ilerlememişse cerrahi olmayan tedaviler önerilebilir. Bu durumda diş hekimi invazif prosedürler uygulayabilir. Bu tedavi dişte yer alan tartar ve bakterilerin temizlenmesi ve lazer gibi cihazlar kullanılarak dişin sağlığına tekrar kavuşması sağlanır.

Kök yüzeyinin pürüzsüzleştirilmesinden sonra dişlerde daha fazla tartar veya bakteri oluşumu gözlenebilir. Bunun önüne geçebilmek için diş hekiminiz oral antibiyotikler veya topikal gibi bakteri önleyici ilaçlar önerebilir. Bireylerde meydana gelen diş eti çekilmesi eğer ilerlemişse cerrahi müdahaleler gerekmektedir. Bu durumda flep ameliyatı yani bir diğer adıyla cep küçültme ameliyatı gerçekleşir. Diş hekiminiz, diş etinin sorunlu olan kısımlarına küçük kesiler yaparak diş eti dokusunun bir bölümünü kaldırır. Daha sınra etkili bir temizleme sonrasında kökler açığa çıkar.

Diş eti çekilmesi genellikle kemik kaybına yol açmaktadır. Bu nedenle diş hekiminin açığa çıkardığı kök kısımlar kontürlenmeden diş eti dokusu dikilmez. Bu işlem bittikten sonra iyileşme süreci beklenir. İyileşme süreci sonrasında bölge temizlenir ve sağlıklı bir diş eti dokusuna sahip olursunuz.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir