Diş Tedavisi

Diş Eti Çekilmesi Nasıl Düzeltilir?

Diş Eti Çekilmesi Nasıl Düzeltilir

Diş eti çekilmesi nedir? Diş eti çekilmesi nasıl tedavi edilir? Diş eti çekilmesi nasıl düzeltilir? Diş eti çekilmesi neden olur? Diş eti çekilmesinin belirtileri nelerdir? Diş etleri neden çekilir? Kimler diş eti çekilmesi riski altındadır? Diş eti çekilmesi nasıl önlenir? Diş çekilmesi hangi yaş gruplarında görülür? Diş eti çekilmesi nelere yol açar? Diş eti çekilmesi hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Diş Eti Çekilmesi Nedir?

Diş hekimliğinde gingiva olarak adlandırılan diş etleri, dişlerin etrafını saran ve dişin görünün kımın altında yer alan pembe renkli bir dokudur.

Diş etleri kan damarı olarak zengin bir dokudur. Bunun yanı sıra diş köklerini koruyarak dişlerin sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Diş etleri aynı zamanda çene kemiğine yapışık bir konumdadır.  Diş eti çekilmesi oldukça yaygın görülen bir sorundur. Her yaştaki hastada diş eti çekilmesi görülebilir. Pek çok insan diş etlerinde çekilme olduğunu göremeyebilir. Diş eti çekilmesi oldukça yavaş ilerleyen bir hastalıktır. Diş eti çekilmesinin nedeni farklı nedenlerden dolayıdır.

Diş eti çekilmesinin tedavisi için öncelikle altta yatan hastalığın iyi bir şekilde araştırılması gerekmektedir. Bu nedenle diş eti çekilmesi gibi bir durum yaşıyorsanız zaman kaybetmeden diş hekiminize başvurmanız gerekmektedir.

Diş Eti Çekilmesinin Belirtileri Nelerdir?

Diş eti çekilmesinin en önemli belirtisi ise dişlerde görülen hassasiyettir. Bunun yanı sıra diş eti çekilmesinin belirtileri şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Dişlerinizi fırçalarken kanama gibi problemler yaşıyorsanız diş eti çekilmesi gibi bir durum yaşıyor olabilirsiniz.
  • Elma ve armut gibi sert yiyecekler yerken dişlerde kanama varsa yine diş eti çekilmesi yaşıyor olabilirsiniz.
  • Dişin normalden daha uzun görünmesi durumu da diş eti çekilmesinin belirtileri arasındadır.
  • Diş etlerinde kızarıklık veya şişkinlik yine diş eti çekilmesinin belirtileri arasındadır.

Diş Eti Çekilmesinin Tedavisi Nasıl Olur?

Diş eti çekilmesini hafif yaşayan hastalarda tedavi şu şekilde olur. Diş hekimi etkilenen bölgeyi derinlemesine temizleyerek bu durumu ortadan kaldırır. Yapılan derin temizlik esnasında diş çizgisinde biriken plak ve tartarları dikkatli bir şekilde temizler. Açıkta kalan kısımların ise bakteriler tarafından istila edilmemesi için düzgünleştirilir.

Diş hekimi bu tedavi sonrasında gerek görürse eğer bakterilere karşı antibiyotik tedavisi önerebilir.

Diş eti çekilmesinin yoğun görüldüğü bir hastada bu tarz bir diş temizleme uygulaması yapılmaz. Diş eti çekilmesinin fazla olduğu durumlar diş eti ameliyatı gerekmektedir.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir