Diş Tedavisi

Diş Eti Çekilmesi Kendi Kendine Düzelir Mi?

Diş Eti Çekilmesi Kendi Kendine Düzelir Mi

Diş eti çekilmesi nedir? Diş eti çekilmesi nasıl düzelir? Diş eti çekilmesi tedavisi nasıl olur? Diş eti çekilmesi tedavisi sonrasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Diş eti çekilmesi belirtileri nelerdir? Diş eti çekilmesi nasıl düzelir? Diş eti çekilmesi tedavi edilmezse ne olur? Diş eti çekilmesi hakkında merak ettiğiniz ya da öğrenmek istediğiniz tüm sorularınızı sizler için yanıtlıyoruz.

Diş Eti Çekilmesi Nedir?

Diş eti çekilmesi genellikle yaygın görülen problemlerden bir tanesidir. Diş eti çekilmesi her yaştan hastada görülen bir problemdir. Diş eti çekilmesi yavaş yavaş gerçekleşen bir sorundur. Bu nedenle bazı durumlarda bunu fark edemeyebilirsiniz.

Diş eti çekilmesinin altında yatan farklı bir problemler olabilir. Bu nedenle bunların önüne geçebilmek adına düzenli olarak diş hekimi kontrollerinizi ihmal etmemeniz gerekmektedir.

Diş Eti Çekilmesi Neden Olur?

Diş eti çekilmesi pek çok nedenden kaynaklı olabilmektedir. Diş eti çekilmesine neden olan faktörler kısaca şunlardır;

  • Diş eti çekilmesine neden olan faktörlerden bir tanesi de periodontal hastalıklardır. Diş eti dokusunu ve dişlerinizi yerinde tutan kemiğin bakteriyel diş enfeksiyonu nedeni ile tahrip olmasıdır. Bu durum diş eti çekilmesine neden olmaktadır.
  • Diş eti çekilmesine neden olan bir diğer faktör ise genetik etmenlerdir. Bazı insanlar diş eti hastalığına karşı duyarlı olabilmektedir. Yapılan araştırmalar doğrultusunda toplumun %30’unda bağımsız olarak diş eti hastalığına yatkın olabileceği görülmektedir.
  • Dişleri yanlış ve sert fırçalamak diş eti çekilmesine neden olabilmektedir.
  • Ağız ve diş bakımının yetersiz yapılması yine diş eti problemlerine yol açmaktadır. Bu durum diş tartarlarına yol açar ve bunun sonucunda ise diş eti çekilmesi meydana gelebilir.
  • Ergenlik döneminde veya kadınların hamilelik dönemlerinde yaşamış oldukları hormonal değişiklikler diş eti çekilmesine neden olabilmektedir.
  • Tütün ürünlerinin kullanımı diş eti çekilmesine neden olur.
  • Diş gıcırdatma veya sıkma gibi alışkanlıklar diş etlerinde çekilmelere sebep olur.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir