Diş dolgusu, çeşitli nedenler ile çürümüş veya kırılmış dişlerin onarımı nedeni ile yapılmaktadır. Diş dolgusunun yapılması için öncelikle dişte varsa eğer diş çürüğünün temizlenmesi gerekmektedir. Diş çürüğü temizlenerek içerisine diş dolgusu malzemeleri yerleştirildikten sonra diş eski güzel görünümüne kavuşur.
Diş dolgusu için öncelikle diş hekiminize başvurmanız gerekmektedir. Diş dolgusu yapılması için diş hekimi dişi önceden hazırlar. Yani dişte varsa çürük kısımlar iyice temizlenir. Dişte yer alan çürük kısımlar temizlendiği zaman dişte bir oyuk meydana gelir. Bu oyuk içerisine yerleştirilen malzemeye dolgu denmektedir. Diş dolgusundaki malzemeler tamamen tutucu özelliktedir. Dişe oturmaya bazı dolgu malzemeler lazer yöntemi ile dişe sabitlenir.
Diş Dolgusu Bir Günde Yapılır Mı?
Diş dolgusu çürük, kırık ve çatlak dişlere uygulanan ve son zamanlarda sıkça yaptırılan estetiklerden bir tanesidir. Yapılacak dolgu sayısına göre tedavi süresi uzayabilir.
Diş dolgu işleminin süresi yapılacak olan dolgu sayısına göre değişebilir. Genellikle dolgu işlemleri 30 dakika sürmektedir.
Diş Dolgusu Nasıl Yapılır?
- Diş dolgusu lokal anestezi uygulanarak yapılmaktadır.
- Diş dolgusu yapılırken dişteki çürüklerin temizlenmesi için frezy veya özel aletler kullanılmaktadır.
- Dişte yer alan çürük temizlendikçe sonra dişin iç kısmı tamamen temizlenerek dolgu malzemesi yerleştirilir.
- Diş yerleştirilen dolgu malzemesi lazer ile sabitlenerek diş oluşumu sağlanır.
- Sabitlenen dolgunun üst kısmı törpülenerek komşu dişler ile uyumlu olması sağlanır.
Diş dolgusu işlemi hastaların diş yapısına ve çürüklerine göre uzayabilir veya kısa bir sürede tamamlanabilir. Diş dolgusu kaç seansta yapılır, diş dolgusu yapmak kaç dakika sürer ve bir günde kaç diş dolgusu yapılır gibi sorularınız hakkında daha detaylı bilgi almak için Sayın Ortodonti Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimizi ziyaret edebilir veya bizlerle iletişime geçebilirsiniz.