Diş Tedavisi

Diş Çürükleri Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

Diş Çürükleri Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

Diş çürüğü nedir? Diş çürüğü nasıl meydana gelir? Diş çürüğü tedavisi nedir? Diş çürüğü tedavisi nasıl yapılır? Diş çürüğü tedavisini kim yapar? Diş çürüğü tedavi edilmezse ne olur? Dişlerde meydana gelen çürüklere ne sebep olur? Diş çürüğü hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir? Diş çürüğü nasıl önlenir? Çürüklerin önüne nasıl geçilir? Diş çürüğü hakkında aklınıza gelen ve merak ettiğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplıyoruz.

Diş Çürüğü Hakkında Bilmeniz Gerekenler Nelerdir?

Diş çürüğünü pek çok insan ciddiye almaz. Diş çürükleri ciddiye alınmadığı takdirde kişilerde diş kayıplarına yol açabilir. Diş çürüğü dünya üzerinde kronik olarak en yaygın olan hastalıklardan bir tanesidir.

Diş çürüğü genellikle kişilerin günlük yapması gereken ağız ve diş bakımını yapmadığı zamanlarda meydana gelmektedir. Aynı zamanda yanlış beslenme sonucunda kişilerde diş çürükleri ortaya çıkabilmektedir. Diş çürüklerde kişilerde ağrı veya acı çekmeye sebep olabilmektedir. Yaşam kalitesini düşürdüğü gibi kötü bir görüntüye sebep olabilir.

Diş çürükleri tedavi edilmediği zaman başka hastalıklarında habercisi olabilmektedir.

Diş Çürüğü Nasıl Anlaşılır?

Diş çürüğünü en basit yöntemler ile anlayabilirsiniz. Diş çürüğü problemi yaşayanların dişlerinde genellikle renk değişimi oluşmaktadır.

Bu renk değişimlerinin yanı sıra dişlerde çürük nedeni ile oyuk oluşmaktadır.

Bazı diş çürüklerini hastaların kendilerinin anlaması zor olabilir. Bu diş çürükleri ara yüz çürükleri olarak adlandırılmaktadır. Ara yüz çürüklerinin olduğu anlamak için diş hekimleri genellikle radyolojik teknikler uygulamaktadır.

Diş çürüğü ilerlemeden diş hekiminize zaman kaybetmeden başvurmanız gerekmektedir.

Diş Çürüklerini Engellemek İçin Neler Yapılmalıdır?

Diş çürüğünün oluşmaması için ağız ve diş bakımınıza oldukça dikkat etmeniz gerekmektedir. Diş temizliğine özen göstermelisiniz.

Günlük yapacağınız ağız ve diş bakımı sayesinde dişleriniz daha sağlıklı ve bakterilerden de bir o kadar uzak kalmış olacaktır. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra kesinlikle diş ipi ile diş aralarında kalan yemek kalıntılarını temizlemelisiniz. Özellikle bu yemek kalıntıları da diş çürümelerine sebep olabilmektedir.

Asitli ve şekerli yiyeceklerden ve ayrıca içeceklerden uzak durmanız gerekir.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir