Diş kırılması hastalar için oldukça korkutucu görülse de kesinlikle ciddi bir durum değildir. Diş kırılmalarının birkaç nedeni vardır. Bunlardan bir tanesi kalın çene kemiğidir. Arka dişlerinizin kökleri kalın ve geniştir. Bu nedenle bu dişleri çekerken tek seferde çekmek zor olacağı için bu diş birkaç kez kırıldıktan sonra çekilir.
Yaşlıların çene esneklikleri olmadığı için diş çekimi zorlaşır. Bu nedenle diş kırılması meydana gelir. Diş çekimi sırasında hastaya lokal anestezi uygulanır. Kırık dişler ise diş hekimi tarafından parçalar halinde bölgeden alınarak o bölge tamamen temizlenir.
Diş Çekimi Sonrasında Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?
Diş çekimi sonrasında boşalan diş yerinin iyileşme süresi boyunca dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Genellikle bu bölgenin iyileşme süresi birkaç gün devam eder.
Diş çekimi sonrasında meydana gelebilecek ağrılarınız için kesinlikle diş hekiminize danışmanız gerekmektedir. Diş hekiminizin haberi olmadan çeşitli ağrı kesicileri kullanamamanız gerekmektedir. Diş hekiminizin önereceği ağrı kesicileri kullanmanız gerekir. Çekim sonrasında pıhtı oluşmasını sağlamak ve kanamayı azaltmak için diş hekiminizin yerleştirdiği gazlı bezi bir süre ağzınızda tutmanız gerekmektedir. Gazlı bezdeki kan birikirse eğer yerine temiz bir gazlı bez koyabilirsiniz.
Diş çekimi sonrasında bölgede şişmeyi önlemek için buz torbası ile soğuk uygulayabilirsiniz. Buz torbasını her seferinde 10 dakika boyunca uygulayabilirsiniz. Diş çekimi sonrasındaki ilk 24 saat boyunca mümkün olduğunca sıcak veya soğuk içeceklerden kaçınmanız gerekmektedir. Yara olan bölgenin iyileşmesini hızlandırmak için kesinlikle birkaç gün sigara içmemelisiniz. Diş çekimi sonrasında patates püresi, yoğurt, çorba, elma püresi ve puding gibi besinler tüketmelisiniz.