Diş Tedavisi

Dental Fobi Nedir? Nasıl Geçer?

dental fobi nedir nasıl geçer

Dental anksiyete ve diş hekimi fobisi pek çok hastanın etkilendiği yaygın bir durum olarak gözlenmektedir. Psikolojik bir durum olarak açıklanan dental fobi ve diş hekimi fobisi, dünya nüfusunun neredeyse %15’ini etkileyen bir durumdur.

Diş problemlerinin önüne geçen dental fobi, periodontal hastalık riski ve bunun yanı sıra çeşitli sağlık problemlerini beraberinde getirebilir. Dental fobi genellikle hastaların geçmişte yaşadıkları yanlış tedavi ve ağrılı diş çekim nedenlerinden dolayı oluşmaktadır. Dental fobi ve anksiyete yaşayan insanlar diş hekimlerine gittikleri zaman panik atak problemleri yaşamaktadır.

Diş hekimine gitmeden önce uyumakta zorluk çekmek, diş hekimi bekleme odasında ellerin terlemesi ve tedavi sırasında nefes alıp vermede sorunlar yaşamak dental fobinin belirtilerinden bir kaçıdır.

Diş hekimi fobisi ve dental anksiyete hastalığından diş hekimlerinin yardımı ile kurtulabiliriz. Tedavi süresi boyunca diş hekimlerinin hastalara uygulanacak tedaviyi ve ağrılı süreci anlatması, fobi ve anksiyete sahibi hastanın bu süreci rahat atlatmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca diş hekimleri anksiyete ve fobi sahibi hastalara tedavi sırasında rahat edebilecekleri dental ekipmanlar kullanmaktadır.

Dental fobiyi daha ağır geçiren hastalar için diş hekimleri tedavi yöntemlerini ve tekniklerini geliştirmişlerdir. En zorlu çene cerrahisi tedavilerinde bile diş hekimleri hastanın minimum ağrı çekeceği yöntemler tercih etmektedir. Bu sorunu atlatabilmek için öncelikli olarak diş hekiminin yaklaşımı ve ardından hastanın iyi bir diş hekimi deneyiminin ardından dental fobiden kurtulmak mümkündür.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir