Diş Tedavisi

Çürük Süt Dişleri Çekilir Mi?

Çürük Süt Dişleri Çekilir Mi

Çürük süt dişi çekilir mi? Çürük süt dişi çekimi sonrasında yapılması gerekenler nelerdir? Çürük süt dişi çekilmezse ne olur? Çürük süt dişi neden olur? Süt dişleri neden çürür? Süt dişlerinin çürümemesi için yapılması gerekenler nelerdir? Çürük süt dişi hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Çürük Süt Dişi Çekilmezse Ne Olur?

Çürük diş problemi günümüzde en önemli sağlık problemleri arasında yer almaktadır. Çürük diş problemli özellikle çocuklarda sıkça görülen bir sağlık problemidir. Bunun asıl nedeni ise süt dişlerindeki minenin organik içeriğinin yetişkinlere oranla daha yüksek olmasından kaynaklıdır. Bu oranın yüksek olması süt dişlerinin zayıf olmasına neden olmaktadır.

Süt dişlerinin çürük oluşmasına pek çok etken neden olmaktadır. Bu nedenle diş çürüğü çok faktörlü bir sağlık problemi olarak tanımlanmaktadır.

Tedavisi yapılmayan çürük dişler ağız içerisinde özellikle kötü kokulara neden olduğu gibi zamanla diş kayıplarına da neden olmaktadır. Aynı zamanda dişlerde hassasiyet oluşmasına ve yemek yeme zorluğuna neden olmaktadır. Bu nedenle diş çürüğü ciddi sağlık problemlerine yol açabilecek bir hastalıktır. Bütün bunların yanı sıra kötü bir görüntüye neden olmaktadır.

Çürük dişi tedavi ettirmemiş ve bu aşamaları yaşamış bir hasta, tedavi için çok geç kalmıştır. Tedavi için biraz daha geç kalındığı durumlarda son çare olarak dişin çekilmesi gerekmektedir. Erken dönemde çekilen dişlerde ise genellikle diş çapraşıklığı gibi problemler ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunun yanı sıra çene gelişiminde bozukluklar meydana gelmektedir.

Çekilmesi gereke bir dişin ağızda tutulması ise sonradan alttan gelecek olan dişlerin tomurcuklarına zarar vermektedir. Aynı zamanda çocuğunuzun genel sağlığını da etkileyecektir. Süt dişlerindeki meydana gelen çürük problemi eğer ilerlemişse diş hekimi süt dişini çekebilir. Çekilen süt dişi sonrasında ise çocuğunuzun çene gelişiminin bozulmaması için koruyucu uygulamaları kesinlikle yapmanız gerekmektedir. Bu konu hakkında gerekli olan bilgileri çocuk diş hekiminiz size anlatacaktır.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir