Diş Tedavisi

Boş Olan Dişin Yerine Ne Yapılır?

Boş Olan Dişin Yerine Ne Yapılır

Eksik diş yerine ne yapılır? Eksik diş tedavi edilmezse ne olur? Boş diş yerine ne yapılır? Diş olmayan yere ne yapılır? Çekilen diş boşluğu nasıl doldurulur? Eksik diş tedavi yöntemleri nelerdir? Eksik diş hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Eksik Diş Yerine Ne Yapılır?

Ağız içerisinde eksik bir dişiniz varsa eğer ve o dişin yeri boşsa görünüm açısında ve estetik açıdan bu durum sizi rahatsız edecektir. Bu nedenle Diş eksikliğinizi gidermek için geç kalmadan ve zaman kaybetmeden bir an önce diş hekimine danışmanız gerekmektedir. Diş eksikliğini gidermediğiniz zaman öncelikle dişlerinizin diziliminde değişiklikler olabilir. Diş eksikliği oluşum nedeni, yaralanma, şiddetli diş çürüğü, diş eti hastalığı ve genetik bir durumdan kaynaklı olabilmektedir.

Eksik diş probleminde aynı zaman konuşmanızda bozulmalar meydana gelebilir. Bunun yanı sıra öğünlerinizi tüketirken öğütme sırasında zorluklar yaşayabilirsiniz.

Diş eksikliğinde genellikle uygulanan tedavilerden bir tanesi de implant tedavisidir. İmplant tedavisi sonrasında dişiniz orijinal dişiniz ile aynı görünümde olacaktır. Doğal görünümü sayesinde ve his sağlaması sayesinde hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. İmplant tedavisi aynı zamanda kontrol gerektirmeyen bir tedavi yöntemidir.

İmplant tedavisinin yanı sıra implant destekli köprü tedavisi de uygulanabilmektedir. Birden fazla eksik diş tedavisinde genellikle bu tedavi yöntemi uygulanmaktadır. Her dişin bir implant diş ile değiştirilmesi oldukça uzun bir tedavi yöntemidir. İmplant destekli köprü ile iki uçta yer alan dişler implantlar ile yerine sabitlenmektedir. İki ucun ortasında kalan dişler ise vidalama yapılmadan yerine tutulur.

Eksik diş yerine aynı zaman diş destekli köprü adı verilen tedavi yöntemi de uygulanabilmektedir. Bu tedavi yönteminde dişlerinize iki implant yerleştirmek yerine köprünün yerleştirilebilmesi için orijinal dişiniz kullanılmaktadır. Eksik olan dişin yan tarafına ise kuron yerleştirilir. Daha sonra ise son olarak yerine yapıştırılır.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir