Dişlerin halleri estetik bir görüntü için oldukça mühim bir husustur. Son dönemde gülümseme tasarımı olarak ortaya çıkan bu bölümde zirkonyum diş kaplama ve daha birçok tür tedavi tekniği yapılır.
Zirkonyum diş kaplama tedavi tekniği uygulaması tamamlandıktan sonra yapılması gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Bunlar ise;
- Dişler gün içerisinde minimum 2 defa aşındırmayan diş fırçaları ile fırçalanmalıdır.
- Asit barındıran meyveler, çaylar, kahveler, sigaralar ve kırmızı şaraplar gibi içecek ve besinler zaman ilerledikçe zirkonyumlarda leke oluşturabilir. Lekelerin meydana gelmemesi için bu tür gıdaların tüketimini minimuma indirmek veya tüketimden sonra dişleri fırçalamak lazımdır.
- Zirkonyum diş kaplamaların çizilmelerini engellemek için aşındırmayacak diş macunları kullanılmalıdır.
- Zirkonyum diş kaplamalarını kıracak ya da hasara uğratacak yumuşak olmayan maddeleri ya da besinleri ısırmaktan uzak durulmalıdır.
Zirkonyumların uygulanmasının ardından tedavi tekniğinin uzun kullanımlı ve tesirli olabilmesini temin etmek için doğru diş bakımlarının yapılması mühimdir. Dişlerinizi gün içinde minimum 2 defa yumuşak fırça ve diş macunuyla fırçalayarak temizliğini sağlayın. Dişin arasında olan besin parçacığı ve plakların temizliğini temin edebilmek için her gün diş ipleri tercih edilmelidir. Zirkonyumlar ilk başta hassas olacağından dolayı sert fırçalar ile dişler fırçalanmamalıdır. Herhangi bir problem ile karşı karşıya geldiğinizde doğru değerlendirme için diş doktorunu ziyaret etmelisiniz.
Zirkonyum Diş Kaplamalar Nasıl Fırçalanır?
Zirkonyum kaplı olan dişleri tesirli ve zarara uğratmayacak biçimde fırçalayabilmek için kaplamaların çizilmelerini engellemek gayesi ile yumuşak olan diş fırçaları tercih edilmelidir. Bütün dişlere ayrı bir şekilde özen göstererek, dairesel hareketler ile nazik bir biçimde fırçalama yapıldığından emin olmak gerekir. Diş eti çizgilerine ve plakların birikime eğilimi olduğu yerlere daha çok özen gösterilmelidir.
Zirkonyum Diş Kaplama Tedavi Yönteminin Ardından Ne Zaman Yemek Tüketilebilir?
Zirkonyum diş kaplama tedavi yönteminin görülmesinin ardından tedavinin başarısı ve kullanımının uzun olabilmesi için beslenmeye özen göstermek mühimdir. Uygulamanın ardından herhangi bir şey tüketmeden evvel minimum iki saat beklenmesi önerilir.
Zirkonyum Diş Kaplamalarının Ardından Diş Etleri Neden Şişer?
Zirkonyum diş kaplama tedavi yönteminin ardından diş etlerinin şişmesi bilindik bir durum olabilir ve genel olarak vücudun doğal iyileşme evresinin bir neticesidir. Tedavi sonrasında yaşanan dişetlerindeki şişlik, diş etlerinin iyileşmesi ve zirkonyum kaplamalara uyum temin etmesi ile önceki haline dönmektedir.
Zirkonyum Diş Kaplama Uygulaması Ardından Diş Eti Şişmeleri Nasıl İyileşir?
Zirkonyum diş kaplama tedavi yönteminin ardından diş eti şişmelerini minimuma indirmeye ve iyileşme evresini hızlı hale getirmeye destek olabilmek için iyi bir ağız temizliği yapmak mühimdir. İyileşme evresinde diş etlerini tahriş edecek yumuşak olmayan ya da yapışkan besinlerden uzak durulması da önerilir.
Zirkonyum Diş Kaplamalarından Sonra Diş Eti Ağrıları Neden Olur?
Zirkonyum diş kaplama tedavi yönteminin ardından diş eti ağrıları kaygılandırıcı olabilir fakat pek çok kişinin yaşadığı bilindik bir haldir. Zirkonyum diş kaplama tedavi yönteminin ardından diş eti ağrılarının başlıca sebebi, uygulamanın kendisi yüzünden diş etlerinde meydana gelen iltihaplanma ya da tahriştir.
Zirkonyum Diş Kaplamalarının Uygulanmasından Sonra Diş Eti Ağrıları Nasıl İyileşir?
Nazik bir şekilde fırçalama yapmak ve diş iplerini uygulamak, yumuşak diş fırçası tercih etmek ve sert ya da aşındıran besinlerden uzak durmak gibi iyi ağız temizlik işlemlerini devam ettirmek gereklidir. Zirkonyum diş kaplama sonrasındaki gıda tüketimine gösterilen özen diş etlerinin tahrişini ve rahatsızlığını minimuma indirmeye destek olmaktadır.
Zirkonyum Diş Kaplama Uygulamasından Sonra Diş Eti Kanamaları Hangi Sebepten Olur?
Zirkonyumların uygulanmasının ardından diş eti kanamaları ile karşılaşılabilir. Zirkonyum kaplama tedavilerinin ardından diş eti kanamalarının bilindik bir sebebi, zirkonyumlar kuron ya da köprünün konumlandırılmasından kaynaklanan diş etlerinin tahrişi ya da iltihap kapmasıdır.
Zirkonyum Diş Kaplama Uygulamasından Sonra Diş Eti Kanamaları Nasıl İyileşir?
Zirkonyum diş kaplama tedavi yönteminin ardından diş eti kanamalarının başka bir olabilecek sebebi de doğru olmayan ağız temizliği işlemleridir. Kişilerin ağız temizliği alışkanlıklarını devam ettirmeleri ve diş doktoru önerilerine uyum sağlamaları oldukça önemlidir.