Diş Tedavisi

Kırık Dolgu Koku Yapar Mı?

Kırık Dolgu Koku Yapar Mı

Kırık dolgu koku yapar mı? Ağız kokusu neden olur? Kırık dişler koku yapar mı? Ağız kokusu nasıl giderilir? Ağız kokusu sebepleri nelerdir? Dolgulu diş neden kokar? Amalgam dolgu koku yapar mı? Kompozit dolgu koku yapar mı? Ağız kokusu hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Ağız Kokusu Sebepleri Nelerdir?

Ağız kokusunun meydana gelmesinin pek çok nedeni olabilir. Ağız kokusunu tek bir probleme bağlamak doğru değildir. Ağız kokusu pek çok problemin birlikteliğinden kaynaklanabilir. Bu nedenle ağız kokusuna neden olan problemleri sizler için bu blog konumuzda açıklıyoruz.

Ağız kokusunun kaynağı %90 oranında ağız boşluğudur. Ağız boşluğu muayene edilirken pek çok sebep ortaya çıkabilir. Gelin bu sebeplere birlikte bakalım.

Ağız Meydana Gelen Kuruluk

Tükürüğümüz ağız içerisinde ki bakteriyel floranın belli bir dengede kalmasını ve fizyolojik yıkanmayı sağlamaktadır.

Tükürük bezlerindeki yetersiz sıvı tüketimi, patalojiler, tansiyon ilaçları ve başta psikotik olmak üzere tükürük miktarının azalmasına neden olmaktadır. Dolayısı ile bu durum sonucunda ağız kokusu meydana gelmektedir.

Çürük Dişler

Ağız içerisindeki çürük diş varlığı belli bir zaman sonra ağızda kokuya neden olabilir. Çürük dişler bakteriler için retansiyon alanlarıdır. Kişinin diş fırçası, gargara veya diş ipi yöntemleri ile bu alanı temizlemesi kesinlikle mümkün değildir.

Bunun yanı sıra çürük diş içerisindeki alan gıda birikimi için de uygun alanlar olduğu için zamanla bu bölge ağız kokusuna neden olur. Çürük dişin daha fazla büyüyüp ve daha fazla bakteri oluşturmaması için kısa sürede tedavi edilmesi gerekmektedir.

Uygulanan Eski Dolguların Kenar Uyumları

Daha önce yapılan dolguların diş dokusu ile sınırının pürüzsüz bir şekilde olması gerekmektedir. Zaman içerisinde kenar uyumu bozulan dolgular arasındaki boşluklar tıpkı çürük dişlerde olduğu gibi bakteri oluşumuna neden olur. Bu durumda da ağız kokusu ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Yeteri biçimde cilası yapılmamış dolgular veya zaman içerisinde yüzey cilasını kaybetmiş olan dolgular bakteri üremesi için uygun alanlardır. Ağız kokusuna ve bakteri oluşumuna engel olabilmek için bu yüzeylerin tekrar materyal ile cilalı hale getirilmesi gerekmektedir.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir