İmplant tedavisinin süresi yaklaşık olarak 2 ile 9 ay arasında değişmektedir. İmplant yapımının süresi hastaların yaş farklılarına ve iyileşme sürecine değişkenlik göstermektedir.
İmplant tedavisinde hastanın tedaviye uyum sağlaması, tedavi planlaması, implant yapılacak olan diş sayısı ve implant tedavi yöntemi gibi pek çok aşama vardır.
İmplant Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanır?
İmplant uygulaması 18 yaş üzerindeki yüz ve çene gelişimini tamamlayan bireylere uygulanmaktadır.
Tedaviye başlanmadan önce hastanın çene yapısının implant tedavisine uygun olup olmadığı röntgen sonucunda belirlenir. Çıkan sonuçlara göre tedavi şekli ve yöntemi belirlenir. İmplant tedavisine başlayacak olan şeker hastalarının hastalığının tedavi öncesinde düzene girmiş olması gerekmektedir.
Kemik erimesi hastalığı olan kişilerde uygun tedavi alındıktan sonra implant tedavisi uygulanmaktadır.
İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürede Uygulanır?
İmplant tedavisi ilk aşamada yaklaşık olarak 10 ile 15 dakika arasında tamamlanmaktadır. İmplantın her dişe yerleştirilme süresi 3 ile 4 dakikadır. Çene kemiğine yerleştirilen implantların 3 ile 6 arasında çene kemiğine kaynaması beklenir. Daha sonra protez dişlerin yerleştirilmesi ile tedavi sonlanır.
İmplant Tedavisi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
İmplant tedavisi sonrasında hastaların ağız bölgelerine darbe almaması gerekmektedir. Bunun yanı sıra sert, sıcak ve soğuk yiyeceklerden uzak durması gerekmektedir.
Dişlerinize zarar verecek durumlardan kaçınmalısınız.
İmplant Tedavisi Sonrasında Ağız ve Diş Bakımı Nasıl Olmalıdır?
İmplant tedavisi sonrasında ağız ve diş bakımınızı aksatmadan yapmanız gerekmektedir. Dişlerinizi düzenli olarak fırçalamanız gerekir. Ayrıca düzenli olarak her 6 ayda bir diş hekiminize kontrol amaçlı gitmenizde fayda vardır.
İmplant tedavisi sonrasında dişlerinize gereken özeni ve bakımı göstermezseniz eğer implantların ömrünü kısaltmış olursunuz. Bu nedenle implantlarınızı ömür boyu kullanmak istiyorsanız günlük ağız ve diş bakımınızı düzenli olarak yapmanız gerekir.