Diş Tedavisi

Dolgu Ne Zaman Düşer?

Dolgu Ne Zaman Düşer?

Ağız temizliğinin tam olarak sağlanamadığı gibi durumlarda dişlerde çürükler meydana gelir. Çürüklerin yanı sıra bakımı iyi yapılamayan dişlerde kırılmalar oluşabilir. Dişteki kötü ve rahatsız edici görüntüyü ortadan kaldırmak amacı ile dişlere diş hekimleri dolgu işlemi uygulamaktadır.

Dolgu işlemi sonrası hastaların ağız ve diş bakımını düzenli olarak yapması gerekmektedir. Ayrıca dolgu sonrasında dolgunuza zarar verecek sert yiyeceklerden kaçınmalısınız. Diş dolguları genellikle sert yiyecek yenildiği zaman veya herhangi bir darbede düşebilirler.

Düşen diş dolgularınız sonrasında vakit kaybetmeden diş hekiminize başvurmanız gerekmektedir. Aksi takdirde dişinizde tekrar bir çürüme meydana gelebilir. Diş dolgusu yapılırken hastaya lokal anestezi uygulanmaktadır.

Diş dolguları yanlış kullanım nedeni ile düşebilir. Bunun yanı sıra dolguların düşme sebebinin en büyük nedeni sert cisimlerin çiğnenmesidir. Ayrıca dişe tam tutunamayan dolgular zaman içerisinde düşebilir. Diş gıcırdatma veya diş sıkma gibi alışkanlıklarınız varsa buda dolgunuzun düşmesine neden olabilir. Hatta diş gıcırdatma dişlerinizde ki diğer sağlam dişlerin çatlamasına veya kırılmasına neden olabilir.

Diş dolgusu nedir, diş dolgusu nasıl düşer, diş dolgusu nasıl yapılır ve diş dolgusu çeşitleri nelerdir gibi sorularınız hakkında detaylı bilgi edinmek için Sayın Ortodonti Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimizi ziyaret edebilir ya da bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir