Diş Tedavisi

Diş Beyazlatma İşlemi Hakkında Merak Edilenler

Diş Beyazlatma İşlemi Hakkında Merak Edilenler

Diş beyazlatma uygulaması, dişlerde daha açık bir renk tonu elde etmek için kullanılan beyazlatma tekniklerine verilen addır.

Kişilerin dişleri türlü sebeplerden dolayı lekelenebilir ya da renk tonu farklılaşabilir. Diş beyazlatma uygulaması, dişleri tümü ile bembeyaz yapamaz, fakat var olan renk tonunu bir miktar açabilir. Diş beyazlatma uygulaması prosedürleri yalnızca bir diş doktoru ya da diş terapisti gibi denetimlere tabi diş uzmanları tarafından yapılmalıdır.

Her ne kadar birtakım güzellik merkezleri diş beyazlatma uygulaması yapıyor olsa da uygulamayı yapacak bir diş doktoru mevcut değilse bu kişinin ağız sağlığını tehlikeye sokmak manasındadır. Kişiler yine evlerinde kendi kendilerine yapabilmek için diş beyazlatma setleri satın alabilir, fakat bu setler de tehlikeye neden olabilir. Diş beyazlatma işlemleri esnasında uygulanan yöntemlerin bazı yan etkileri olsa da çoğu geleneksel diş beyazlatma tedavisi, doğru kurallar uygulandığı ve uzmanlar tarafından gerçekleştirildiği sürece risk oluşturmamaktadır.

Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Uygulanır?

Zamanla sararan veya lekelenen dişlerin renk tonunu açarak daha beyaz ve estetik bir gülüş sunan diş beyazlatma, popüler bir kozmetik diş hekimliği yöntemidir. Sigara, kahve ve çay gibi etkenlerin beraberinde genetik ve yaşlanmadan kaynaklı eğilimler de dişlerde renk farklılığına sebep olabilir. Bu uygulama, lekeleri gidererek dişlerin kendi beyazlıklarını tekrardan kazandırmayı hedefler.

Diş beyazlatma işlemleri, profesyonel klinik uygulamalarının yanı sıra ev tipi beyazlatma ürünleriyle de yapılmaktadır. Bu yöntemler uygulanırken jel, lazer ve beyazlatıcı plaklar kullanılmaktadır.

Genel ağız sağlığında sorun olmayan, diş minesinde çatlak ya da aşırı hassasiyet olmayan bireylerde diş beyazlatma işlemi uygulanmaktadır. Doğru teknikler ve uzman diş hekimi tarafından uygulandığında çok güvenli olan diş beyazlatma, uzun süre etkisini devam ettirmektedir.

Hassasiyeti yüksek olan bireylerde diş beyazlatma sonrası, diş etlerinde tahriş türü geçici yan etkiler istisnai olarak görülmekte olup, uzman kontrolünde yapıldığı takdirde bu riskler minimum seviyeye indirilmektedir. Diş beyazlatma işleminin kalıcılığı, kişiden kişiye farklılaşmakta olup, tüketim alışkanlıkları ve uygulanan ağız bakımı etkili olmaktadır.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir