Diş Tedavisi

İmplantı Hangi Uzman Yapar?

İmplantı Hangi Uzman Yapar

Diş kaybı problemi geçiriyor fakat hangi uzmana gideceğiniz hakkında bir fikriniz yok mu? Kaygı duymanıza gerek yok! Diş implantı tedavi tekniği için herhangi bir diş doktoruna görünmenizde bir sakınca yoktur. İmplant tedavi tekniği oldukça bilinen bir teknik olduğundan dolayı diş doktorları çoğu vakit bu mevzuda yeterli tecrübeye sahip olmaktadır. Çene ağız ve diş cerrahisi anabilim bölümünde uzmanlık yapan diş doktorları ise özel olarak bu bölümde eğitim gördüklerinden daha fazla tercih edilmektelerdir.

Diş doktorları genel olarak kolay implant olaylarını yönetebilir, fakat karmaşık durumlar için protez uzmanına ya da çene cerrahisi uzmanına yönlendirebilmektedirler.

İmplant tedavisi günümüzde popüler olan tedavi tekniklerindendir. Diş hekimliği alanında uzman olmuş çene cerrahı ya da periodontolog, implant tedavisi gerçekleştirmektedir. İmplant tedavisini gerçekleştirecek olan uzmanlar, diş implantlarının yerleştirilmesinden ağız sağlığının korunması kadar hemen hemen her konuda eğitim almış profesyonellerdir.

  • Protez Uzmanlığı

Protez uzmanları Prostodontist olarak da adlandırılmaktadır. Prostodontistler diş köprüsü, implant, takma diş tedavisi uygulanacak olan kişilerin çiğneme işlevlerini, konuşmalarını ve estetik görünüşlerini düzgün hale getirmek için süreci yönetmektedirler. Dişlerin gözüken bölümlerini rehabilite ederler ve porselen bölümlerini yapmaktadırlar. Bu protezler, dişin işlevini ve estetik görünümünü geri kazanmak gayesi ile tercih edilmektedir.

  • Ağız, Çene ve Diş Cerrahı

Ağız, diş ve çene cerrahı yüz, ağız, çene kısmında yer alan sert ve yumuşak dokularda ortaya çıkan estetik ve işlevsel problemlere müdahaleler yapan bir diş doktorluğu olmaktadır. Çene ve diş cerrahisi uzmanları da popüler olan implant tedavisini uygulamaktadırlar. İmplantların çene kemiğiyle konumlandırılmasıyla uygulanan bu tedavi tekniğini yapabilmek için gereken uzmanlığa sahip olmaktadırlar.

İmplant Diş Nasıl Uygulanır?

İmplant işlemi dişlerini türlü sebepler ile yitirmiş kişilerde dişin fonksiyonunun yerine getirilmesi ve estetik görüntünün iyi hale getirilmesi gayesi ile yapılan bir uygulama olmaktadır. Bu uygulamada çene kemiğine açılan deliklere titanyumdan elde edilen doğal olmayan bir diş kökü konumlandırılmaktadır. Bu uygulamanın ardından birkaç ay o kısmın iyi hale gelmesi beklenmekte, sonrasında diş kaplama adımları yapılmaktadır.

İmplant dişlerin yapımı genellikle birkaç seans sürmektedir. Bu adımda sabırlı davranmak, diş doktorunun tavsiyelerini dikkat ile uygulamak gerekmektedir. Bu durumun sebebi doğru uygulanan ve iyi bir şekilde bakılan bir implant işlemi uzun seneler süresince problemsiz bir biçimde kullanılabilmektedir.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir