Diş Tedavisi

Vidasız İmplant Nedir?

Vidasız İmplant Nedir

Günümüzde gelişen teknoloji ile teşhis koymak yerine tıbbi amaçla muayene imkanı sunan tedavi vidasız implant uygulamasıdır. Estetik diş hekimliği içerisinde sıklıkla tercih edilen bir yöntem olmaktadır. Diş kayıpları yaşayan kişilerde implant tedavisi kapsamında vidalı seçeneği istemeyenler için kullanılan bir uygulamadır. Diş kaybı ile karşı karşıya kalan kişilere uygun bulunduğu taktirde vidasız implant uygulaması yapılabilmektedir. Doktorun hastayı muayene etmesinden sonra, kişiye detaylı bilgilendirme yapılır. Vidasız implant uygulaması yapılmadan önce diş kökleri, diş kemiği ve diş etinin incelenmesi gerekmektedir. Diş eti sağlığı konusunda oldukça iyi sonuçlar alınmaktadır. Ancak bu uygulama hakkında çok yaygın bilgiler bulunmamaktadır. Diş estetiği kapsamında yer alan bu tedavi ile olumlu sonuçlara ulaşılabilmektedir. Tek diş ya da birden çok dişe uygulama yapılması mümkündür.

Hastaların diş kaybı yaşaması sonucu kayıp diş eksikliğinin tamamlanması için vidasız implant uygulanmaktadır. Vidalı yöntem yaygın olarak tercih edilse de gelişen teknolojiler ile birlikte vidasız uygulamalar da yapılmaktadır. Her iki uygulamanın da amacı kaybedilen dişin yerini doldurmaktadır. Ancak vidasız implant hem estetik hem de sağlık açısından daha avantajlı bir uygulamadır.

Vidalı implant yönteminde kişinin diş köküne vidalama yapılmaktadır. Uygulanan bu vidalama sayesinde diş sarsılmaz ve oynamalar olmaz. Ancak her hasta vidalı uygulamalara uygun olmayabilir ya da tercihleri bu yönde olmayabilir. Vidalı ve vidasız uygulamalar arasındaki en temel fark kullanılan materyallerdir. Vidasız implant uygulamasında titanyum kullanılarak diş sabitlenmektedir. Kişi istediği zaman bu dişi çıkarıp temizliğini gerçekleştirebilir. Estetik olarak aralarında bir fark yoktur.

Vidasız İmplant Nasıl Uygulanır?

Diş doktoru tarafından ilk seansta kişinin diş kemikleri ve ağız içi muayenesi yapılır. Kemiklerde herhangi bir problem olmadığı görüldükten sonra diş görünümü ve ölçü kararlaştırılır. İkinci seans zamanı gelene kadar hasta için laboratuvar ortamında dişler hazırlanmaktadır. İşlemin yapılacağı gün hastaya lokal anestezi uygulaması yapılır. Uygulanan lokal anestezi sayesinde hasta herhangi bir acı yaşamaz. Açılan boş kısımlara titanyumdan üretilen implant parçaları yerleştirilir. Vidalama gibi bir durum söz konusu değildir. Vidasız implant uygulaması yaklaşık olarak 30-40 dakika sonra sonlanmaktadır.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.