Kanal tedavisi uygulanmış bir dişin ömrünün uzun olabilmesi hastaya ve diş hekimine bağlıdır. Sağlıklı bir ortamda ve uzman diş hekimleri tarafından yapılan kanal tedavisinin başarılı olma ihtimali %90’dır. Kanal tedavisi sırasında uzman bir diş hekimi tarafından kanal dolgusu, dolgu üstü ve temizlenen kök yeteri düzeyde yapılmışsa eğer kanal tedavisinin yenilenmesine gerek yoktur.
Tedavi sırasında uygulanan tedavilerden herhangi bir tanesinde eğer aksaklık yaşandıysa eğer kanal tedavisinin tekrarlanması gerekmektedir.
Hastaya uygulanan kanal tedavisi birden fazla yapıldıysa ve kanal tedavisi o dişte başarılı olmadıysa eğer son çare olarak o dişin çekilmesi gerekmektedir. Kanal tedavisi her ne kadar başarılı olursa olsun her şekilde düzenli olarak diş hekimi kontrollerine gidilmesi gerekmektedir.
Kanal Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanmaz?
Kanal tedavisi, gelişimi henüz tamamlamamış bireylere uygulanmamaktadır. Bunun yanı sıra boyun ve baş bölgesine ışın tedavisi uygulanan bireylere, diyabet hastalarına, yüksek tansiyon problemi yaşayan hastalara, hemofili gibi hastalara kanal tedavisi uygulanmamaktadır.
Kanal tedavisi aynı zamanda sigara kullanımı fazla olan kişilere uygulanmamaktadır.
Kanal Tedavisi Hangi Durumlarda Yapılmaktadır?
Kanal tedavisi, dişlerde meydana gelen sıcak soğuk hassasiyetlerinde uygulanabilmektedir. Bunun yanı sıra ilerlemiş diş eti hastalıklarında, dişin sinirlere kadar ulaşan rahatsızlıklarda, dişler canlılığını yitirdiği zaman, dişin çeneye kadar nüfuz eden ağrılı durumlarında ve dişin sinire kadar ulaşan kırılmalarında kanal tedavisi uygulanmaktadır.