Diş Tedavisi

Diş Teli Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Diş Teli Tedavisi Ne Kadar Sürer

Diş teli tedavisi, dişlerde meydana gelen bozuklukları ve çarpıklıkları ortadan kaldırmak için yapılan ortodontik bir yöntemdir. Bu tedavi, dişlerin yerini, çenenin yerini ve dişlerin fonksiyonunu düzelterek hastanın ağız sağlığını ve görüntüsünü onarmayı hedefler.

Diş teli tedavisi, dişlerin şeklinin düzeltilmesi için farklı çeşitlerde tel ve braketlerin kullanımını kapsar. Sıradan metal teller, seramik teller, lingual teller ve şeffaf plastik plaklar gibi çeşitli alternatifler vardır.

Diş teli tedavisi, dişlerin hareket etmesi için uzun bir zamanı içerir ve genel olarak birkaç sene boyunca tedavi sürer. Tedavi süreci, dişlerin başlangıç yerine, tedavi programına ve hastanın diş bakımı ile bağlantılı olarak farklılık gösterebilir. Diş teli tedavisinin süreci, tedavinin içeriğine ve kişinin diş formu ile bağlantılı olarak farklılaşmaktadır. Tedavi süreci ise çoğunlukla 1-3 yıl arasında farklılık göstermektedir.

Diş teli tedavisinin süresi üzerinde etkili olan faktörler şu şekildedir:

Dişlerin durumu ve miktarı: Tedavinin kapsayacağı zaman, ne derece çarpık ya da fazla çıkıntılı diş olduğu ile bağlantılı olan bir durumdur.

Tedavi yöntemi: Tedavi sürecine, sabit diş teli mi yoksa hareketli şeffaf plakların mı kullanılacağı da etki etmektedir.

Hastanın yaşı: Çocukların dişleri yetişkin insanlara kıyasla daha hızlı hareket ettiğinden dolayı tedavi süresi çok daha kısa sürmektedir.

Tedaviye uyum: Tedavinin kapsayacağı zaman, kişinin diş tellerine düzenli bir şekilde bakım yapması ve kontrollerine düzenli olarak gitmesi gibi etkenlere de bağlıdır.

Diş Teli Tedavisi Ne İşe Yarar?

Diş teli tedavisi, dişlerin ideal konuma getirilmesi ve çene formunun düzeltilmesi için gerçekleştirilen bir ortodontik tedavidir. Diş telinin takılmasının ardından telleri periyodik olarak ayarlanması ile dişlerin yavaş yavaş hareket etmesi sağlanır ve ideal konuma getirilir.

Tel tedavisi yalnızca estetik amacı ile değil, ayrıca diş ve çene formundaki sorunları gidermek için de yapılabilir. Bu durumlar arasında dişlerde sıkışıklık olması, çarpıklık, boşluk, çene formundaki sorunlar ve çiğneme problemleri bulunabilir. Düzgün bir biçimde gerçekleştirilen tel tedavisi, diş ve çene formundaki sorunları onarmanın yanında, ayrıca daha sağlıklı bir diş ve diş eti formuna sahip olmanıza yardımcı olmaktadır.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir