Diş Tedavisi

Çene Cerrahisinde Lazer Teknolojisinin Yeri ve Avantajları

Çene Cerrahisinde Lazer Teknolojisinin Yeri ve Avantajları

Çene cerrahi rahatsızlıkları neticesi meydana gelen birtakım belirtileri azaltmak ya da tedavi edebilmek için lazer teknolojisi tedavi yöntemi tercih edilebilir.

Lazer teknolojileri özenli bir şekilde değerlendirme altına alınmalı ve gerekli olduğunda öteki tedavi alternatifleriyle birleştirilmelidir. Ağzı muhafaza eden ekipmanlar, ilaç, fizik tedavileri, cerrahi işlemler ve başka tedavi teknikleri de çene cerrahi rahatsızlığında tercih edilebilir.

Lazer Teknolojisinin Çene Cerrahi Tedavisinde Kullanımı

Lazer teknolojisi, çene cerrahisi ile ilgili rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Ağrıyı ve iltihabı düşürmek, dokuların iyileşmesini hızlandırmak, kasları gevşetmek ve ağız açma-kapama problemlerini gidermek için lazer teknolojisi tercih edilmektedir. Lazer, cerrahi işlemlere alternatif olarak daha az yan etkiyle kullanılan etkili bir tedavi yöntemlerinden birisidir.

Tüm insanların hali ve gereksinimleri birbirlerinden ayrıdır. Tedavi alternatifleri, belirtilerin büyüklüğüne ve rahatsızlığın çeşidine göre kişisel bir hal alır. Bu yüzden, kişinin özel halini değerlendirme altına alan tecrübe sahibi diş doktoru en uygun tedavi alternatifleri ile işlem yapabilir.

Lazer Teknolojisinin Tedaviye Uygun Olup Olmaması Nasıl Değerlendirme Altına Alınır?

İşinde tecrübe sahibi olan diş doktoru kişinin lazer teknolojisi tedavi yöntemine uygun olup olmamasını dikkatli bir şekilde değerlendirme altına alır. Çene cerrahisi operasyonundan evvel ya da ardından olan hali ve kişinin seçimleri bu değerlendirmelerin temelini atar.

Kişinin haline ve gereksinim duyduklarına göre lazer teknolojisi ya da farklı tedavi alternatifleri daha çok uyabilir. Bundan dolayı, tüm insanlar için en iyi tedavi planlamasını yapabilmek için tecrübeli doktor tarafından genel bir değerlendirme yapılmalıdır.

Lazer Teknolojisi Neticeleri ve Uzun Zamanlı Tesirleri

Lazer teknolojisinin hedefine, kişinin haline ve nasıl yapıldığıyla ilişkili olarak neticeler farklılaşabilir. Az zamanlı neticeler, sancının hafifletilmesi, iltihabın azalmaya başlaması ve çabuk iyileşme görülebilir. Çene cerrahi rahatsızlıkları için yapılan lazer teknolojisi tedavilerinin uzun zamanlı neticeleri için daha çok izlenime ihtiyaç duyulur.

Bu yöntem birtakım kişiler de uzun zamanlar tesirini devam ettirebilirken öteki insanlar için yeni bir tedaviye gereksinim olabilir. Lazer teknolojisinin, lazer diş doktorluğu hususunda tecrübe sahibi olmuş doktorlar aracılığıyla, kişiselleştirilmiş bir yaklaşım ile yapılmalıdır.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir